Както GlasNews  съобщи, животът на 22-годишните момче и момиче, които

...
Както GlasNews  съобщи, животът на 22-годишните момче и момиче, които
Коментари Харесай

Първи думи на майката на пострадалата при смъртоносната катастрофа в Пловдив

Както GlasNews  заяви, животът на 22-годишните момче и момиче, които са се возили на задната седалка на джипа, към този момент е вън от заплаха. Благодарение на лекарите от Университетската болница „ Свети Георги “ рискът за тях е минал, като те остават за лекуване тук.

Майката на 22-годишното момиче разкри и повече детайлности за положението на щерка ѝ. Тя описа, че през днешния ден щерка ѝ е била оперирана и животът ѝ е отвън заплаха.

След срещата с щерка си Красимира Узунова е обнадеждена и има вяра, че положението ѝ се подбрява с всеки минал час:

" От през днешния ден към този момент няма заплаха за живота ѝ, сякаш стана знамение. Има коремна интервенция, не мога да ви кажа тъкмо, мисля че черният дроб беше обиден и шит, само че за детайлности сега не мога да ви кажа. "

По-добре е и 22-годишният юноша, който също е изведен от интензивното поделение.

Красимира Узунова – майка на оживялото момиче: " Видяхме го през днешния ден, видяхме родителите му. Той също е в положително положение. До колкото знам е малко по-добре от моята щерка. "
На булеварда, където стана злополуката, през целия ден хора оставяха цветя в памет на двамата починали. На мястото към момента стоят няколко балона, а по информация на Българска национална телевизия проверяващите са иззели от колата огромно количество флакони с божествен газ. На този стадий може да се направи съмнение единствено за междинната скорост, с която 21-годишният лидер е нявлязъл в кръстовището. Анализът е съгласно общинските камери в региона.

" Можем да определим единствено предната скорост от предходното кръстовище – по изчисленията ни, тя е към 140 км, което значи, че в случай че в долната част се е движил по-бавно, тук е много увеличена скоростта. Предполагаемо към 180 км ", сподели Георги Стоилов - шеф на Оперативна програма " Организация и надзор на превоза " - Пловдив.

Според автомобилния играч Костадин Щерев, скоростта е била още по-висока – над 200 км/ч, преди автомобилът да навлезе в разграничителната линия на булеварда и поредно да се блъсне в няколко дървета:

" Тази скорост, да я развиеш, я развиваш елементарно, само че никой не си дава равносметка, че би трябвало и да я спре тази скорост, да я ограничи тази скорост. От кръстовището до това дърво той няма никакво време за реакция. Той напряко се е блъснал без спирачен път, с тази скорост оцеляването е съвсем невероятно. "
На кръстовището, през което автомобилът е минал преди съдбовния конфликт, светофарната уредба работи единствено с сигнален жълт сигнал.

" В случая ние имаме едно доста огромно кръстовище и тапите, които се образуваха след стартирането на тази уредба бяха огромни. Така и не проработи този светофар, още с неговото стартиране не беше пуснат, което сме съгласували с КАТ и другите виновни институции в града ", сподели още Георги Стоилов - шеф на Оперативна програма " Организация и надзор на превоза " - Пловдив.

Предвижда се на мястото да бъде сложена камера за скорост. В момента в града има 130 камери по 45 кръстовища, само че на тях би трябвало да се постави програмен продукт, с цел да регистрират и скоростта. Поставяне на камери за скорост на сериозни места в страната възнамеряват и от Министерство на вътрешните работи.

" Това, което аз мога да подсигурявам, е доставката на 273 броя камери, които ние имаме по общо четири поръчки. Едната е много напреднала и се надявам, че до няколко месеца ще дойдат първите 60 ", съобщи Калин Стоянов – длъжностен министър на вътрешните работи.

Служебният министър съобщи още, че би трябвало да има фрапантен скок на санкциите при нарушавания на пътя, както и разширение на хипотезите, при които глобата да е лишаване на шофьорската брошура.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР